חלוקת רכוש בגירושין – חלוקה בחלקים שווים

טל איטקין על חלוקת רכוש בגירושין

חלוקת רכוש בגירושין הנה חלוקה שוויונית והרכוש המשותף של בני הזוג בעת הפרידה יתחלק שווה בשווה בין שני הצדדים. לעובדה שחלק מהרכוש רשום על אחד הצדים או שחלק מהרכוש הושג רק בעזרתו של צד אחד בלבד אין כלל משמעות ולמעשה כל הרכוש המשותף יתחלק חצי חצי ללא קשר לבעלות על הרכוש.

ההיגיון שעומד מאחורי ההחלטה הזו הוא שאת הרכוש השיגו בני הזוג במאמץ משותף וכך גם אם הבעל לצורך הדוגמה הוא המפרנס היחידי עדיין לאישה שהייתה איתו לאורך השנים יש חלק גדול בהצלחתו. אי לכך ובהתאם לזאת, אין בגירושין מצב שבו אחד הצדדים יכול לטעון כי הרכוש הוא שלו בלבד ולא משנה אם מדובר במכונית, דירה או כל רכוש אחר- חלוקת רכוש תהיה שווה בין שני הצדדים כאשר הרכוש הושג בזמן הנישואין.

מוזמנים לקרוא מידע בנושא חלוקת רכוש בגירושין באתר של טל איטקין

 

אז מה בכל זאת לא מתחלק בין שני הצדדים?

למרות שהרכוש הוא משותף עדיין ישנם חריגים שלא יתחלקו בין הזוג הגרוש בעת הפרידה. כל רכוש שהיה רכוש פרטי טרם הנישואים יישאר אצל בעל הרכוש וכך למשל אם האישה התחתנה ובבעלותה הייתה דירה מלפני הנישואין הרי שהדירה תישאר על שמה ואינה תחולק בין שני הצדדים. גם מתנות אישיות או ירושות שהתקבלו במהלך הנישואין לא יתחלקו בין שני בני הזוג וכך למשל אם נפטר אביו של הגבר והירושה שלו כללה שלוש דירות הרי שכל שלוש הדירות יישארו אצל הגבר.

 

בית המשפט לענייני משפחה הוא המחליט בעניין חלוקת רכוש 

טל איטקין על חלוקת רכוש בגירושין

מי שיבדוק לעומק כל מקרה ומקרה ומי שיחליט בסופו של דבר על החלוקה ההוגנת ביותר הוא בית הבית המשפט לענייני משפחה. במידה והבקשה של חלוקת הרכוש נעשתה לבין הדין הרבני אזי שבית הדין הרבני הוא שיכריע לגבי הרכוש וחלוקתו. בכל מקרה, אם אין הסכמה של בני הזוג לגבי הרכוש תהיה פניה לבית הדין הרבני או בית המשפט לענייני משפחה והם אלו שידונו בחלוקה שתהיה מקובלת על כולם.

 

האם גם חובות נחשבים לרכוש משותף?

אכן כן, כמו שרכוש נחשב למשותף כך גם חובות ייחשבו למשותפים וזאת בתנאי שלא מדובר בחובות שנוצרו באופן מובהק על ידי צד אחד ולא קשורים לחלוטין לשני בני הזוג. גם חובות שנוצרו עקב בגידות, הימורים, הסתבכות מיותרת או מעשה בלתי חוקי אינם ייחשבו למשותפים ורק הצד המסובך בהם יהיה חייב לשלמם. שני הצדדים יכולים להגיע להסכם גם על החובות אך במידה ואין הסכמה גם על החובות אזי שוב בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני יהיו אלה שיצטרכו להכריע בעניין.

חלוקת רכוש בגירושין זו אינה משימה פשוטה, לעיתים מדובר במשימה מורכבת ומסובכת ורק בעזרת תושייה ומחשבה מרובה של בתי הדין והמשפט השונים לעיתים ניתן להגיע לפתרון. כמובן שאם במידה הגיעו שני הצדדים לפתרון הרי שאין צורך בפניה לבית המשפט או לבית הדין הרבני.


כתבות שכיף לקרוא - TTR